Domov | Kaj je Bhagavad-gita
 
Čeprav Bhagavad-gita izhaja kot samostojno delo, je pravzaprav del Mahabharate, starodavnega zgodovinskega epa v sanskrtu. Mahabharata opisuje dogodke, ki so potekali tik pred začetkom zdajšnje dobe kali. Na začetku te dobe, pred približno pet tisoč leti, je Krišna razodel Bhagavad-gito Svojemu prijatelju in bhakti Ardžuni.

Komentar k Bhagavad-giti, kakršna je je napisal Šri Šrimad A. C. Bhaktivedanta Svami Prabhupada, poznavalec vedskega nauka in predstavnik nepretrganega nasledstva samospoznanih duhovnih učiteljev, ki se začenja s samim Šri Krišno. Ta izdaja se od drugih razlikuje po tem, da sporočilo Gospoda Krišne podaja takšno, kakršno je v izvorni obliki.
Kratek pregled vsebine vseh osemnajstih poglavij
  
Verzi prvega poglavja Bhagavad-gite v sanskrtu, v jeziku, v katerem je bila izgovorjena
Uvod in predgovor Bhagavad-gite; Na voljo tudi v PDF formatu (166kb)
 
Če želite o Bhagavad-giti izvedeti več ali imate kakšno vprašanje, nas pokličite oziroma nam pošljite elektronsko sporočilo.
 

    V tem čudovitem prevodu je Šrila Prabhupada ujel Gitin duh globoke vdanosti in besedilu dodal obsežen komentar v skladu z resnično avtentičnim izročilom Šri Krišne Čajtanje, enega najpomembnejših in najvplivnejših indijskih svetnikov.
    dr. J. Stillson Judah,
    pokojni profesor zgodovine religij in predstojnik knjižnice pri Graduate Theological Union v Berkeleyju
Krišna in Arjuna
Slikovno gradivo je last NE Bhaktivedanta Book Trust in je avtorsko zaščiteno
Copyright (c) 2020 Skupnost za zavest Krišne | Produkcija: stadler.si