Domov | Kaj je Bhagavad-gita
 
Čeprav Bhagavad-gita izhaja kot samostojno delo, je pravzaprav del Mahabharate, starodavnega zgodovinskega epa v sanskrtu. Mahabharata opisuje dogodke, ki so potekali tik pred začetkom zdajšnje dobe kali. Na začetku te dobe, pred približno pet tisoč leti, je Krišna razodel Bhagavad-gito Svojemu prijatelju in bhakti Ardžuni.

Komentar k Bhagavad-giti, kakršna je je napisal Šri Šrimad A. C. Bhaktivedanta Svami Prabhupada, poznavalec vedskega nauka in predstavnik nepretrganega nasledstva samospoznanih duhovnih učiteljev, ki se začenja s samim Šri Krišno. Ta izdaja se od drugih razlikuje po tem, da sporočilo Gospoda Krišne podaja takšno, kakršno je v izvorni obliki.
Kratek pregled vsebine vseh osemnajstih poglavij
  
Verzi prvega poglavja Bhagavad-gite v sanskrtu, v jeziku, v katerem je bila izgovorjena
Uvod in predgovor Bhagavad-gite; Na voljo tudi v PDF formatu (166kb)
 
Če želite o Bhagavad-giti izvedeti več ali imate kakšno vprašanje, nas pokličite oziroma nam pošljite elektronsko sporočilo.
 

    Če je resnica tisto, kar ima praktično vrednost - kot zatrjujejo pragmatisti, potem je v Bhagavad-giti, kakršna je nedvomno neka resnica, saj iz vsakogar, ki se drži njenih naukov, veje radostna vedrina, ki je po navadi primanjkuje v pustem in neubranem življenju sodobnega človeka.
    dr. Elwin Powell
    profesor sociologije na državni univerzi v New Yorku.
Krišna in Arjuna
Slikovno gradivo je last NE Bhaktivedanta Book Trust in je avtorsko zaščiteno
Copyright (c) 2021 Skupnost za zavest Krišne | Produkcija: stadler.si