Domov | Kaj je Bhagavad-gita
 
Čeprav Bhagavad-gita izhaja kot samostojno delo, je pravzaprav del Mahabharate, starodavnega zgodovinskega epa v sanskrtu. Mahabharata opisuje dogodke, ki so potekali tik pred začetkom zdajšnje dobe kali. Na začetku te dobe, pred približno pet tisoč leti, je Krišna razodel Bhagavad-gito Svojemu prijatelju in bhakti Ardžuni.

Komentar k Bhagavad-giti, kakršna je je napisal Šri Šrimad A. C. Bhaktivedanta Svami Prabhupada, poznavalec vedskega nauka in predstavnik nepretrganega nasledstva samospoznanih duhovnih učiteljev, ki se začenja s samim Šri Krišno. Ta izdaja se od drugih razlikuje po tem, da sporočilo Gospoda Krišne podaja takšno, kakršno je v izvorni obliki.
Kratek pregled vsebine vseh osemnajstih poglavij
  
Verzi prvega poglavja Bhagavad-gite v sanskrtu, v jeziku, v katerem je bila izgovorjena
Uvod in predgovor Bhagavad-gite; Na voljo tudi v PDF formatu (166kb)
 
Če želite o Bhagavad-giti izvedeti več ali imate kakšno vprašanje, nas pokličite oziroma nam pošljite elektronsko sporočilo.
 

    "Ko me obhajajo dvomi, ko zrem razočaranju v oči in na obzorju ne vidim žarka upanja, se zatečem k Bhagavad-giti in poiščem verz, ki me potolaži in mi tudi sredi največje žalosti izvabi nasmeh na obraz. Kdor se poglobi v nauk Gite, lahko iz nje vsak dan znova črpa veselje in vedno nova spoznanja."
    Mohandas K. Gandi
Krišna in Arjuna
Slikovno gradivo je last NE Bhaktivedanta Book Trust in je avtorsko zaščiteno
Copyright (c) 2019 Skupnost za zavest Krišne | Produkcija: stadler.si